in

Масови проверки предпразнично по кръчмите във Варна

През изминалата седмица са извършени 270 инспекции от служители, осъществяващи държавен здравен контрол, съобщават от РЗИ-Варна.

Във връзка със забраната за продажба на алкохолни напитки на лица под 18 години/ служители при РЗИ-Варна са извършили 11 проверки, не са констатирани нарушения.

Извършени проверки по чл.56 и чл.56а от Закона за здравето за спазване забраната на тютюнопушенето в закрити обществени места, включително обществения транспорт, закритите работни помещения и на някои открити обществени места – 238 бр. Не са констатирани нарушения. Издадено е едно предписание за хигиенни и противоепидемични мерки на обект с обществено предназначение. През отчетния период в отдел „Държавен здравен контрол“ са постъпили 1 жалба и 4 сигнала. Отработени от предходни периди са: 2 жалби, които са неоснователни и 2 сигнала, които са неоснователни.

Инспектори от отдел “Профилактика на болестите и промоция на здравето” извършиха 2 проверки в кухненски блокове на детски заведения по Наредба № 2 за здравословно хранене на деца от 0 до 3 год., Наредба №6 за здравословно хранене на деца от 3 до 7 год. възраст и в бюфети на учебни заведения по Наредба №37 за здравословно хранене на учениците. Не са констатирани нарушения.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.

Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.

Подкрепи благотворителна кауза

За реклама: https://novavarna.net/реклама

Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/