in

В Аспарухово гневни за бавните ремонти. Общината: работим по график

Снимка: live.varna.bg

Ремонтите в Аспарухово се изпълняват по график и са съгласувани с КАТ, отговориха днес на от пресцентъра на общинската администрация

Жители на Аспарухово внесоха подписка с над 700 подписа срещу начина, по който се прави реконструкцията на основната транспортна инфраструктура в квартала.

Подписката е адресирана до кмета и до Общинския съвет на Варна. Те получиха съдействието на съветниците от комисията по „Благоустройство и комунални дейности“ към Общинския съвет за организиране на среща между гражданите, администрацията и проектантите.

Реконструкциите са част от проект „Интегриран градски транспорт на Варна-втора фаза“ с финансиране по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. BG16RFOP001-1.002-0003-C01, № РД-02-37-29/19.01.2017 г.„

Ремонтите в район „Аспарухово“ по проект „Реконструкция на уличната мрежа по трасето на бул. „Народни будители“- в участъка от ул. „Мара Тасева“ до ул. „Нирвана“, и от ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ до ул. „Мара Тасева“, в това чисто трасето на обръщача на МГТ по ул. „Св. Св. Кирил и Методий“, се движат по график. Във връзка с временната и постоянна организация на движение инвестиционният проект е съгласуван с КАТ, съобщават в отговор днес от пресцентъра на общинската администрация.

В рамките на обекта е предвидена реконструкция на цялото трасе – от входа на кв „Аспарухово“ до обръщача на МГТ по ул. „Св. Св. Кирил и Методий“. До момента са изпълнени укрепителни мероприятия по ската в началото на пътния участък, където е изградена стоманобетонна стена. От км 0+060 до км 0+180 е изградена бетонова основа и стоманен парапет.

В южния участък на бул. „Народни будители“ е приключила реконструкцията на ВиК мрежата, която е подменена по цялото трасе, включително сградните водопроводни отклонения. Приключено е преместването на уличния водопровод на местата, където се строят пешеходни подлези. Изградени са нова дъждовна канализация, нови ревизионни шахти, поставени са самонивелиращи се капаци. Изпълнено е технологичното фрезоване на пътната настилка, поставени са нови бордюри.

В участъка е положен износващ пласт от плътен асфалтобетон, изпълнено е уширение на съществуваща настилка, извършено е фрезоване, втори битумен разлив и е положен биндер. Изградено е ново кръгово кръстовище на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ и бул. „Народни будители“.

В момента се извършват изкопни дейности за изграждане на двата нови подлеза – на сп. „Калин“ и до Морската гимназия „Св. Николай Чудотворец“. Съоръженията ще бъдат осигурени с асансьори за хора с увреждания и майки с колички. Вече са изградени телата на подлезите, излети са преходни плочи, приключено е поставянето на хидроизолация по стените, готови са за полагане на хидроизолация на горна плоча при подходящи метеорологични условия.

До края на седмицата подлезът на сп. „Калин“ ще бъде готов за полагане на облицовки, а в подлеза до Морската гимназия ще бъдат готови стълбищата и асансьорната шахта. Ремонтните дейности следва да бъдат приключени през пролетта на 2019 г.

*******
Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/