in

Помощ, вали!

Капнат ли две капки дъжд или три снежинки и я втасваме моментално. Непочистени пътища, катастрофи, блокади и вечно изненадана държава.

Тук не става дума само за Варна, която слава богу тази зима не е имала критична ситуация. Общините си траят, някой там прибира комисиони от големите пари за снегопочистване, тоест за снегоразтапяне.

Оказва се, че и няколко пръста снежна покривка са в състояние да блокират София. И както стана ясно за пореден път вчера цяла България.

Просто мащабите на бедствията са различни. Вчерашният ден бе поредната илюстрация за това. Глобени почистващи фирми, блокирани с часове в тапи шофьори, абсурдна картинка в 21 век в Европа. При дадени милиони за снегопочистване. Стигна се до там, едно от лицата на ГЕРБ Десислава Атанасова поиска имена и наказания за това кой чисти пътищата. Е после си свали чинно поста във фейсбук, разбира се.

Всъщност, ако 10 сантиметра сняг предизвикват такава държавна криза, какво ли би станало ако ни нападнат скандинавските атмосферни условия? Тук обикновено логиката е „защо да чистим, като напролет ще се стопи?“ Еми, като е така, да вземе държавата да спре. Няма да излизаме, няма да се придвижваме, няма да ходим на работа. Обявяваме обща хибернация, закотвяме се по софрите и чакаме природата да си промени намеренията.

И без това от Агенция „Пътна инфраструктура“ втори ден призовават всички пътувания да се отложат заради пътната обстановка, която очакват да се усложни още повече до края на работната седмица.

Дайте да затворим всички пътища и да ги отворим май месец тогава.

 

 

*******
Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева