in

Окончателно: Тарифите на такситата скачат с 13 стотинки

Увеличението на минималните цени за таксиметров превоз във Варна предизвика много спорове на днешното заседание на местния парламент, но въпреки това решението за по-високи тарифи бе прието

Съветниците приеха като максималната тарифа за километър пробег да е 2 лв. за дневна и 3 лв. за нощна тарифа, а минималния праг съответно 0,88 лв. за дневна и 0,98 лв. за нощна тарифа.

Днес съветниците дадоха съгласието си цената да бъде повишена с 0,13 лв.

До решението се стигна след множество разговори с представители на таксиметровия бранш, които отдавна настояват за повишение на цените. Днешната среща бе четвърта в рамките само на два месеца.

Таксиметровите компании в града бяха излезли с пет различни предложения за минимален праг, като тарифите варираха от 0,88 лв. до 1 лв. на километър през деня и от 0,98 лв. до 1,20 лева – през нощта. Членовете на комисията одобриха най-ниската мотивирана цена и призоваха таксиметровите фирми да не увеличават първоначалната такса и цената за минута престой.

*******
Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/