in

Тъжната новина

Сред морето от песимизъм за оковани в белезници изверги и ежедневни черни краски днес ни застига още една тъжна вест. Да не кажа апокалиптична. А именно най-четеният български писател за годината е …Венета Райкова.

Признанието идва от читателите на Столична библиотека, чиито брой надвишава 52 000 човека. Всъщност в година, в която куцо и сакато прописа и издаде, че и преиздаде. Криско издаде мемоари. И произведе вафла. Хрупаш, докато четеш….

Графомани на корем, всеки втори прописа. Пък няма кой да чете.

Това, което обаче разбуни духовете в мрежата, беше именно името на русата водеща Венета Райкова сред най-четените съвременни български писатели. Венета Райкова беше наградена за книгите си Вещицата“, „Инсомния“ и „Вендета“.

Под грамотата на журналистката заваляха десетки противоречиви коментари. Някои от феновете ѝ я поздравиха за постижението, докато други изразиха силното си възмущение от това, че именно тя е била наградена. „Най-тъжното изречение което съм чела напоследък…“; “ Това и НеНовините не могат да го измислят „; „Помислих, че е шега, но уви… До къде я докарахме?!?“, гласят част от коментарите, оставени под снимката на грамотата, публикувана от издателство „Ентусиаст“, което издава и книгите на Райкова.

Простете вие, господа Русков и Господинов, Попов и Рахнев, Карабашлиев и Парушев. Трендафилов и Николов. Простете и вие, Ботев и Каравелов, Вазов и Яворов. Простете Дончев, Цанев, Левчев. Простете нам грешните за избора и нивото ни.  Простете ни, че оглозгахме и изнасилихме езика си, обърнахме го на шльокавица, ежедневно го принизяваме до нивото на жаргона на кучките и техните спонсори. Защото това е новината. Това не е провалът на читателите. Това е нашият провал.

Всъщност в държава, където „Винету“ е култ, а Сузанита – топинфлуенсър какво друго да очакваме.

Освен догодина автобиографиите на Златка и Динко.

 

*******
Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева