in ,

Ученици от Варна спестяват от джобни, помагат на Любчо

Снимка: Facebook

Ученици от Варна заделяха от парите си за закуска, за да помогнат на Любчо, който има нужда от средства за лечение.

Учениците от седми и десети клас ат варненско училище цял месец заделяха от парите си за закуска, за да могат да помогнат на Любчо, който е с детска церебрална парализа и без двама родители.
Месец преди да се роди, пиян шофьор блъска майката и бащата на детето. Майката на Любчо умира, бременна в осми месец. Лекарите успяват да спасят бебето, но то остава с трайни увреждания, а бащата изпада в будна кома и умира месец по – късно. От тогава за него се грижат неговите баба и дядо.
Трогнати от тежката съдба на Любчо децата са решили всеки ден, в продължение на месец да заделят от джобните си пари, за да помогнат за неговaта рехабилитация.

Снимка: Facebook
Децата са събрали 300 лв. от джобните си пари. Любчо е на 16 години, живее в София и поради тежкото състояние, в което се намира, са необходими средства за операции и ежедневни процедури като кинезитерапия, психолог, логопед, водни рехабилитации, арт терапия и други. Съвкупността от всичките изброени отгоре процедури са жизнено необходими за съществуването му.

Помогнете на Любчо!

Ако искате и вие да помогнете на Любчо, можете да преведете средства по следната банкова сметка: 

RAIFFEISEN BANK

IBAN: BG25RZBB91551000646190

BIC: RZBBBGSF

Lybomir Ivajlov Elenkov

Любомир Ивайлов Еленков

Линк към https://www.facebook.com/helplubcho/?epa=SEARCH_BOX

*******
Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Надежда Алексиева

Завършила съм фотография, имам повече от 15 години опит като фоторепортер и репортер. Обичам честната и провокираща журналистика, морето и добрите хора.