in

Учени казват кога спираме да вярваме в Дядо Коледа

През 2019 г. ще излязат финалните резултати на изследването, чиято цел е да установи на каква възраст децата спират да вярват в Дядо Коледа. Да, и с такива неща се занимава науката.

Проучването е дело на психолози от университета Ексетър в Англия, предвождани от д-р Крис Бой.

До момента екипът му е разговарял с 1200 човека, които споделят, че не са разочаровани толкова от несъществуването на Дядо Коледа, а от това, че са загубили доверието във възрастните. 15 % от проучваните казват, че са се почувствали предадени от родителите си, а 10 % – че са се ядосали на наученото. Средната възраст, когато са спрели да вярват в съществуването на лапландския старец е 8 години.

Снимка: Фейсбук

Проучването разкрива някои доста интересни черти на човешката природа. 72 % от родителите твърдят, че ще продължат да казват на децата си, че Дядо Коледа съществува. А 65 % от разпитаните признават, че са продължили да се преструват, че вярват в белобрадия старец, за да продължат да получават подаръци.

*******
Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/