in ,

Успешно реализиран проект за осигуряване на добри и безопасни условия на труд в „Девня Цимент“ АД

Днес, 21 декември 2018, в град Варна се състоя заключителната пресконференция на „Девня Цимент“ АД за представяне на резултатите по проект, осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна Програма Развитие на Човешките Ресурси- „Добри и безопасни условия на труд“, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

Изпълнението на проект BG05М9OP001-1.008-0357-C01 за „Осигуряване на добри и безопасни условия на труд за работниците и служителите в „Девня Цимент“ АД“ стартира на 30.07.2018 с краен срок на изпълнение до 31.12.2018.

Пред представители на радиото, телевизията, печатните и онлайн медиите г-жа Росица Ангелова, координатор по проекта, представи резултатите от всички дейности и демонстрира на живо голяма част от личните предпазни средства закупени по проекта.

Проектът обхваща различни дейности, насочени към повишаване на безопасността на работната среда и минимизиране на рисковете при работа в „Девня Цимент“ АД. Дейностите включват: осигуряване на колективни предпазни средства (трайна обработка против подхлъзване на шлайфан бетон, интеграция на видео наблюдение и гласово оповестяване при аварии, закупуване на специализиран пробовземач), въвеждане на стандарт за безопасност и здраве при работа „BS OHSAS 18001“,  разработка на софтуер за управление на човешките ресурси, закупуване на специализирани лични предпазни средства, както и информационна кампания за популяризиране на проекта.

През 2018-та година „Девня Цимент“ АД отбеляза своята 60-та годишнина. С реализацията на проекта, компанията затвърждава своите приоритети за осигуряване на добри и безопасни условия на труд.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/