in

Тереза Маринова: Все повече деца се връщат към спорта

Младите хора все повече се обръщат към здравословния начин на живот, каза още тя 2018 година беше една спокойна година. За мое най-голямо щастие в последните няколко години все повече деца се връщат в спорта, все повече родители осъзнават, че е добре за децата им да бъдат в спорта. Това каза лекоатлетката Тереза Маринова в ефира на „Събуди се”.

„За тези 12 години видях адски много. Кампанията събра първоначално около 2000 души, а вече има много хиляди. Наистина смятам, че ние дадохме тласък на много хора да променят начина си на живот. Идеята на „Живей активно” се промени през последната 2018 година. От събитие, което се провеждаше само в големите градове в България, сега се превръща в една уеб платформа. Много хора се оплакват, че я няма вече физическата активност, но самата платформа, според мен, ще е по-полезна, защото всеки ще може да достигне до нас. В нея всяко едно от лицата на „Живей активно” дава ясни и точни съвети за спорт и балансирано хранене”, разказа Маринова.

Според нея има тенденция все повече хора да се обръщат към здравословния начин на живот. „Особено младите хора имат желание да се научат и да знаят повече. Усещам го по въпросите, които получаваме”, сподели атлетката.

„Много обичам да съм сред природата, в планината. От всички планини в България Пирин ми е най-любима, но повечето пъти съм на Витоша”, каза лекоатлетката.

„За мен най-тежката година в кариерата ми беше 1999 година. Това е годината, в която се научих на много голямо търпение, защото след операцията трябваше да бъда много търпелива, за да успея да се върна”, сподели Тереза Маринова.


Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.

Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.

Подкрепи благотворителна кауза

За реклама: https://novavarna.net/реклама

Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов