Вундеркинд от Варна е най-малкият участник в “Стани богат”

снимка "България днес"
снимка "България днес"

9-годишният вундеркинд Сава Попов свири на виола и чете три книги едновременно

Не, това не е небивалица от детския писател Доналд Бисет. Това е всекидневието на 9-годишния Сава Попов от Варна. Малчуганът нашумя с участието си в “Стани богат” на 24 май т.г. и се превърна в най-младия участник в историята на шоуто, пише “България днес”.

Малкият интелектуалец чете от 4-годишен и вече не знае колко точно книги са минали през ръцете му. Казва, че не го и интересува. Четивата, с които днес Сава се е захванал, са “Хари Потър и затворникът от Азкабан”, “Знакът на Атина” и “Дневникът на един книжар”.

“Обърквам се, но така става още по-забавно, като смесвам различни истории”, бърза да обясни Сава. Той е възпитаник на музикалното училище в морската столица. Там се учи да свири на виола, а в свободното си време ходи на уроци по английски език и програмиране.

“В училище не мога да кажа кой ми е любимият предмет, но мога да кажа, че не харесвам литературата. Причината е, че текстовете са прекалено кратки”, допълва третокласникът.
Макар опитите на родителите му да го разубедят да участва в “Стани богат”, понеже шоуто не е предвидено за деца, Сава не се отказва. Попълва анкетата за записване сам и моли майка си и баща си само да му я проверят за правописни грешки. Не след дълго получава щастливата новина, че е избран за участие.

“На много въпроси съм знаел отговорите и имам добра обща култура. Затова си помислих, че мога да успея в предаването”, разсъждава талантливото момче.
Сава стига до десети въпрос, който е “Какви животни са използвани от много видове птици за естествен дезинфектант?”. Отказва се и печели 2000 лв. Извън играта той дава верен отговор -“мравки”.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Уточниха датите на двата вота догодина

Ремонтират 25 км улици във Варна с 4 млн лв