in ,

Вундеркинд от Варна е най-малкият участник в „Стани богат“

снимка "България днес"

9-годишният вундеркинд Сава Попов свири на виола и чете три книги едновременно

Не, това не е небивалица от детския писател Доналд Бисет. Това е всекидневието на 9-годишния Сава Попов от Варна. Малчуганът нашумя с участието си в „Стани богат“ на 24 май т.г. и се превърна в най-младия участник в историята на шоуто, пише „България днес“.

Малкият интелектуалец чете от 4-годишен и вече не знае колко точно книги са минали през ръцете му. Казва, че не го и интересува. Четивата, с които днес Сава се е захванал, са „Хари Потър и затворникът от Азкабан“, „Знакът на Атина“ и „Дневникът на един книжар“.

„Обърквам се, но така става още по-забавно, като смесвам различни истории“, бърза да обясни Сава. Той е възпитаник на музикалното училище в морската столица. Там се учи да свири на виола, а в свободното си време ходи на уроци по английски език и програмиране.

„В училище не мога да кажа кой ми е любимият предмет, но мога да кажа, че не харесвам литературата. Причината е, че текстовете са прекалено кратки“, допълва третокласникът.
Макар опитите на родителите му да го разубедят да участва в „Стани богат“, понеже шоуто не е предвидено за деца, Сава не се отказва. Попълва анкетата за записване сам и моли майка си и баща си само да му я проверят за правописни грешки. Не след дълго получава щастливата новина, че е избран за участие.

„На много въпроси съм знаел отговорите и имам добра обща култура. Затова си помислих, че мога да успея в предаването“, разсъждава талантливото момче.
Сава стига до десети въпрос, който е „Какви животни са използвани от много видове птици за естествен дезинфектант?“. Отказва се и печели 2000 лв. Извън играта той дава верен отговор -„мравки“.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/