in

Ремонтират 25 км улици във Варна с 4 млн лв

Идеята е дейностите по ремонта на пътните уличните участъци да се случат в рамките на 12 месеца

Бюджетът предвижда за рехабилитация на улици да бъдат похарчени 4 млн. лв., за чистотата на града – малко над 30 млн., за поддръжка на зелените площи и Морска градина – 7,3 млн. Това стана ясно днес по време на публичното обсъждане на бюджета на Варна за 2019 година.

И през 2019 г. продължава изграждането на бул.„Васил Левски“. За завършването му в бюджета са заложени 37,6 млн. лв.

Основен ремонт на 25 километра улици предвижда да направи Община Варна. Това са само част от 13-те проекта, които Община Варна планира да финансира със заем в следващите 2 години. Те са на обща стойност 80 милиона лева, част от които ще бъдат осигурени от държавния бюджет и европейски фондове.

Рехабилитация на участъци от второстепенната улична мрежа в града планира Община Варна. Общата дължина на трасетата, които се предвижда да бъдат обновени, е около 25 км. Стойността на проекта възлиза на 20 млн. лева. За осигуряването на 17 млн. лева от тях администрацията смята да изтегли заем. Останалите пък ще осигури от бюджета. Идеята е дейностите по ремонта на пътните уличните участъци да се случат в рамките на 12 месеца

Дължината на първостепенната улична мрежа е почти 130 км. Приоритетно през годините са влагани средства за рехабилитация и основен ремонт на основни булеварди и улици от първостепенно значение. За второстепенната улична мрежа са отделяни средства предимно за текущо поддържане, се посочва в анализа на Общината. Според експертите техническите и експлоатационните параметри на по-малките улици далеч не са актуални към днешна дата.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева