Скандал с видео за Брекзит (ВИДЕО)

Видеоклип, разясняващ процедурата по регистрация на пребиваващите във Великобритания европейски граждани след Брекзит, провокира сериозни критики заради съдържанието си и “лошия си тайминг”, предаде Франс прес.

Видеоклипът е с продължителност 43 секунди и бе публикуван в “Туитър” от британското вътрешно министерство, предаде Франс прес, цитиран от Дарик. В него се обяснява, че гражданите на държави членки на Европейския съюз, които живеят или желаят да се установят във Великобритания след 2021 г., ще трябва да минат през проверка на самоличността, местожителството и съдебното си досие от страна на британските власти. А тези от тях, които не разполагат със статут на постоянно пребивaващи, ще трябва да заплатят при регистрацията си 65 британски лири.

Извършването на тази процедура ще започне от 30 март 2019 г. (ден след предполагаемата дата на Брекзит) и ще продължи до 30 юни 2021 г.

“Според нас напомнянето по Коледа, че трябва да подадем молба, за да останем в страната, където живеем, няма да се приеме много добре по цялата страна. Лош тайминг“, заявиха от асоциацията “Трите милиона” (the3Million), която защитава интересите на европейците във Великобритания.
В отговор на запитване от Франс прес британското външно министерство заяви, че е “жизненоважно гражданите на Европейския съюз и членовете на семействата им да знаят какво да правят”, когато започнат процедурите по регистрация през март догодина.

“Гражданите на Европейския съюз допринасят много за икономиката ни и за обществото ни и ние искаме те да останат”, заяви говорител на министерството.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Тръмп блокира и правителството, и резерва – пречат му

Снимката е илюстративна

Варна през 2018 година: Обектът е в ремонт (СНИМКИ)