in

Джеврие, която уби бебето си, се прибира вкъщи

Снимка: 24rodopi.com

Много съжалявам! Искам вкъщи при децата. Това каза пред съдебния състав в Кърджали 27-годишната Джеврие Христова, която е обвинена за убийството на собственото си бебе.

Тя не говори български и в съдебната зала има преводач, съобщава 24rodopi.com.Младата жена от кърджалийския квартал „Боровец“ роди за седми път на 18 декември, след което хвърли бебето си във „Водното огледало“.

Сега съдът ще реши дали да наложи на 27-годишната Джеврие мярка „Задържане под стража“.

Младата жена се появи в съда 40 минути преди заседанието.

Припомняме, че Джеврие потърсила лекарска помощ на 18 декември, след като родила в района на Водното огледало. Неизвестната съдба на бебето вдигна полицията на крак и започна претърсване на коритото на реката, което бе източено. На 19 декември униформените служители на реда и пожарникари откриха трупа на новородено момченце в централната част на Водното огледало.Родилката бе настанена в болница под полицейска охрана, а воденото досъдебно производство е за убийство на новородено от страна на майката.

Служителите от „Социално подпомагане“ в Кърджали работели от 2 години с 27-годишната майка. Две от децата й били предоставени за отглеждане на приемно семейство, а другите три били при нея, като за тях тя получавала помощ от родителите на мъжа й. Жената е раждала седем пъти, при едно от предишните детето е починало.Джеврие криела бременността си. 27-годишната жена казвала на свои роднини, че е болна, има тумор в стомаха и на това се дължи наедряването на корема й. Мъжът на родопчанката е в затвора и това щяло да породи съмнения за бащинството.

В Крайна сметка жената получи най-леката мярка за неотклонение „подписка“. Това постанови Окръжният съд в Кърджали.

Магистратите са преценили, че няма опасност Джеврие да се укрие или да извърши ново престъпление. В определението си съдът каза още, че жената не е криминално проявена и е с добри характеристични данни. Освен това била майка на 5 деца, за две от които се грижила сама. До 3 години е наказанието, предвидено от закона, когато майка убие бебето си след раждането му.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/