in

Лекарка от Бърза помощ разказа какво е да си дежурен в новогодишната нощ

Снимката е илюстративна

Лекарка от Бърза помощ опита да пресъздаде и другата гледна точка от дежурството точно в новогодишната нощ. Тя разказва в социалните мрежи за лишенията, които семейството й преживява и описа какво е да прекараш празника в отделението, пише БЛИЦ

„Подготвихме новогодишната софра, навихме сърмите, спретнахме салатките, баницата, баклавата! Написахме последния за годината пост в фейса с мъдри мисли! Прегърнахме или се обадихме на близките си за да им пожелаем весело посрещане! Изслушахме поредните упреци от тях „Защо пак ти!“ Казахме им без да сме много сигурни в това: „Догодина ще сме заедно“! Взехме престилките и тръгнахме за последното дежурство за старата и първото за новата година! Както и да украсим Спешното, каквато и маса да наредим с пластмасови прибори, всички знаем от опит- няма да е като у дома! В полунощ трудно ще се съберем всички на едно място за наздравицата! На някой може би ще загива пациент, на друг може да се ражда, а трети просто ще спори с пиян загубил представа за място и време! Каквото и да е, то е наш избор! Леко новогодишно дежурство, колеги! За мен е чест и тази Нова година да бъда дежурна, макар и не там където искам“, споделя д-р Кателиева.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

ДОКЛАДВАЙ ЗА НЕРЕДНОСТ

Публикувано от Дамян Дамянов