in

Погват фалшивите технически прегледи

Всеки шофьор или кандидат-купувач може да провери онлайн дали избраният автомобил има валиден технически преглед. Това може да стане на сайта на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията в секцията за справки, пише „Телеграф“.

Макар услугата да действа от години, много от гражданите не са наясно , че тя съществува. За целта трябва само да се въведе регистрационният номер на возилото и номерът на стикера, залепен на предното стъкло. „Целта е удобство, ако удостоверението за преглед не е във вас, може да си направите справката през сайта“, обясняват от „Автомобилна администрация. Източници разкриват, че шофьори, които с години не са си плащали данъците на колите и не могат да минат преглед, си поръчват фалшиви стикери. Дори изпълнението на ментето да е изключително професионално, измамата също може да лъсне, ако бъде въведен номерът на запаления стикер и този на автомобила. Водачите трябва да са наясно, че от догодина вече няма да могат да минат технически преглед и ако имат неплатена глоба за шофиране без винетка. Наказанието да не можеш да минеш проверка за изправността на возилото ще важи до момента, в който водачът погаси задължението си. Междувременно от Пътна полиция предупреждават, че на 1 януари се очаква засилен трафик към столицата.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

ДОКЛАДВАЙ ЗА НЕРЕДНОСТ

Публикувано от Дамян Дамянов