in

Лъсна истината за убийството в Осеново. Съдът пусна 17-годишния Владислав, който наръга баща си(ВИДЕО)

Снимка: "Нова Варна"

17-годишният Владислав, който наръга смъртооносно баща си Антон на 1 януари в къща край село Осеново, се прибира в къщи. Това е най-леката мярка, която съдът във Варна реши да му приложи.  Изненадващият обрат дойде, след като стана ясно, че убийството е извършено при неизбежна самоотбрана. Прокуратурата поиска задържане под стража, но съдът не уважи това искане.

 

Владислав ще бъде под наблюдение на инспектор от детска педагогическа стая към РПУ Аксаково. Както вече ви съобщихме, системен тормоз отстрана на убитият бизнесмен Антон е причинил фаталния му край. Във въпросната вечер след много алкохол бащата е започнал да души първо сина си, после и майката, вследствие на което 17-годишният руснак е посегнал към ножа. Това разказа пред „Нова Варна“ адвокатът на момчето топюристът Юлиян Георгиев. Синини по лицето на майката Светлана, която също беше в съдебната зала потвърдиха версията.

„Имало е системно семейно насилие над майката и над сина. При невъзможност да направи друго, за да спаси майка си, той е прибегнал към това, което се е случило“, това каза пред камерата на „Нова Варна“ адвокатът на 17-годишния руснак .

На въпрос дали ще пледира самозащита адвокатът отговори: „Определено, считаме, че е неизбежна отбрана. Той е защитавал живота на майка си“. Според Георгиев насилието от страна на бащата се е увеличило в последните месеци. Кулминацията се дължала на алкохола, изпит в новогодишната нощ от убития.

Той потвърди информацията за изпочупена покъщнина – дръжки на метли, прахосмукачки и др. Това сочи за насилие, при което момчето не е имало друг изход.

Нещата са невъзвратими и младежът осъзнава това сега. Неизбежна отбрана, която не се доказва, това е казусът за мен. Прокуратурата е предявила най-тежкото обвинение, а ние пледираме, че липсва престъпление. Това е. Прокуратурата може да обжалва мярката в тридневен срок.

 

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева