Уловиха сом чудовище край Дунав мост (СНИМКИ)

Рибари уловиха рекордно голям сом край Дунав мост – Русе.

На 31 декември 2018 година около 11:30 часа Димитър Милев от Пиргово и Стефан Тодоров от Русе ловували риба с лодка в непосредствена близост до Дунав мост, съобщава akcent.bg.

В един момент дънната мрежа изплува на повърхността на водата и започва да се движи в кръг, разказа Димитър. След това мрежата се издига още по-високо над водата и двамата мъже разбират, че се случва нещо необичайно.

Бързо излизат от стреса и благодарение на добрите си умения, за около пет минути с два „бореца” успяват да сломят съпротивата на голямата и здрава риба.

Снимка: akcent.bg

Качват сома в лодката и го изкарват на брега при Дунав мост. Там го теглят с колан до джипа, където, макар и трудно, успяват да го натоварят.

По-късно става ясно, че двамата късметлии са уловили най- голямата риба в Дунава досега. Теглото и е 138 килограма и е дълга 2,5 метра.

Справка в ИАРА потвърждава рекорда на Димитър и Стефан. Миналата година е бил хванат сом, който е тежал … само 122 кг.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Автор: Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.

Снимка: Getty

Българска банкерка забърка измама за 2 млрд. долара

Намериха 14-годишната Роси от Бяла