in

Горна Оряховица с виртуален музей и 3D мапинг за 440 хил. лв.

Снимка: Youtube

От местното кметство вече обявиха обществена поръчка за реализирането на спектакъла, която е с прогнозна стойност от над 440 хил. лв. без ДДС. Предвидени са 16 прожекции за следващите 2 години, които ще са съпътстващи на значими местни и национални празници.

Те ще се реализират на фасадите на няколко сгради, включително и на тази на самата община, разбра „Борба“.

Финансирането идва по проект, който се реализира съвместно с румънци.

Кметът на община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев заедно със своя колега – градоначалника на Рошиори де Веде Георге Сиркуимаро, вече подписаха договор за субсидиране на проект „Иновативен подход за промотиране на културното/историческо наследство в трансграничния регион България – Румъния“. Проектът се финансира в рамките на програмата INTERREG V-A RUMANIA-BULGARIA. Подписването на документа бе в сградата на съвместния секретариат на регионалния офис за трансгранично сътрудничество в гр. Кълъраш, Румъния.

Проектът е с продължителност 2 години и включва изграждането на виртуален музей с няколко тематично обособени виртуални стаи, създаване на виртуална реалност, поставяне на интерактивни холограми, както и 3D мапинг прожекции – по 8 броя за всяка от годините. Прожекциите ще бъдат излъчвани на избрани от Община Горна Оряховица дати. На огледален принцип това ще бъде осъществено и в община Рошиори де Веде.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/