in

Общинският съвет решава казуса с винетките във Варненско

Снимка: kmeta.bg

Всички общини, които искат определен пътен участък да бъде освободен от пътна такса, трябва да изпратят писмено искане до регионалното министерство (МРРБ).

Това предложение направи премиерът Бойко Борисов на среща със Сдружението на общините в Министерски съвет, предаде БГНЕС.

Бойко Борисов официално се извини на българските шофьори за неуредиците около въвеждането на електронната винетна система. Премиерът постави срок всички проблеми да се изчистят най-късно до 15 дни.

Регионалният министър Петя Аврамова заяви пред медиите след срещата, че към момента Варна, Пловдив, София и Асеновград искат възлови пътища да бъдат освободени от винетка.

Решението кой път да отпадне от такса ще се взима след решение на Общинските съвети. От сдружението на общините обещаха до всички общини да изпратят решението.

До срещата и споровете се стигна, след като на последното заседания за миналата година кабинетът реши бъдещата магистрала „Европа“ (София – Калотина) да стане част от автомагистрала „Струма” и да се плаща винетка. Ощетени се оказаха редица софийски села в северната част на София.

Премиерът реши да поеме инициативата в свои ръце и еднолично нареди на Пътната агенция да падне винетката. Това даде основание и на варненци да надигнат глас, тъй като от години плащат, за да отидат до градските гробища, околните вилни зони и Златни пясъци.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.