Категории: Свят

4-годишно дете от Добрич почина в германска болница (СНИМКИ/ВИДЕО)

Реклама

Около 800 приятели и роднини, предимно от България, се събраха на 3 януари пред клиника в Кьолн, за да протестират заради смъртта на 4-годишно дете на семейство от село край Добрич.

Роднини и приятели на скърбящото българско семейство държаха снимки на малката Селин и плакати с обвинения срещу клиниката. Пред сградата скандираха „убийци“ и искаха извинение от лекарите, съобщава вестник “Bild“, цитиран от „Про Нюз Добрич“.

Снимка: bild.de

Бащата на малката Селин е Нурджан Бехти – известен ромски певец, който от няколко години работи в Германия. Той е от село Воднянци, Добричко, а съпругата му е от с. Дянково, съобщиха за Про Нюз Добрич близки на семейството.

Двамата имат три деца – две момиченца и момченце, което е най-малкото. От няколко години живеят в Германия.

В социалната мрежа на 28 декември бащата разказа за трагедията:

“В петък вечерта дъщеря ми имаше температура 39°. Аз бях на участие и жена ми закара детето до Бърза помощ в Hospital Porz am Rhein childrens в Кьолн. След дълго чакане ги е приела една докторка, която прегледала набързо дъщеря ми и е преценила, че няма никакъв сериозен проблем, без да направи изследвания на детето. Решила е, че няма нищо опасно и препоръчала родителите да му дадат Нурофен. Дори не й дадоха или да й изпишат. След това ни пуснаха по най-бързия начин, за да може да приемат друг пациент. След два дни детето ми продължи да се влошава и аз отидох със съпругата ми пак в същата болница. Този път и направиха нужните изследвания и ми казаха, че детето ми е събрало гной и бактерии в белия дроб. След това ми казаха, че в тази болница не могат да направят нищо за нея и ме изпратиха в друга болница Kinderklinik amsterdame str. Там ми казаха, че единственото решение е да надупчат детето ми, за да може да изкарат бактериите и гноя от нея, без да ме попитат дали дъщеря ми има алергии или каквото и да е. След като извършиха тази операция, ми казаха да си отида у дома и, че ще ми се обадят.

След един час му се обадили и повикали в болницата. Когато пристигнал, го информирали, че детето е на границата на живота и смъртта, като шансовете му са 50:50. Обяснили, че следващите два часа са критични и ще решат всичко. След един час съобщили, че детето е починало.

Снимка: bild.de/Майката на Селин

Бащата призова приятели и близки да го подкрепят, за да не се повтарят подобни случаи.

“Ние българите сме хора и заслужаваме същото внимание, както и другите. Не забравяйте, че днес е моето дете, но утре може да бъде вашето”, написа бащата в социалната мрежа.

Нурджан е певец, работил заедно с Джансевер, с Роксана, Тони Стораро. Много негови роднини от Добричко, както и колеги от Добрич, Варна, Бургас и от други краища на България днес са се включили в протеста в Кьолн, отзовавайки се на апела, който той разпространи в социалната мрежа.

Снимка: Даниил Томов

Отчаяните родители обвиняват лекарите в болницата в Кьолн-Порц. Вчера те организираха демонстрация пред клиниката. Дойдоха около 800 приятели и роднини, предимно от България. Пред сградата скандираха „убийци“, държаха снимки на момичето във въздуха и искаха извинение от лекарите, съобщава вестник „Билд”.

Снимка: Даниил Томов

Драмата започва в петък, преди Бъдни вечер. Българските родители закарали дъщеря си в спешното отделение на болницата в Порц. “Докторът ни изпрати у дома, каза, че Селин има само един вирус и трябва да ѝ дадем ибупрофен”, цитира вестникът 28-годишния баща Норджан.

Майката на Селин Вероника е заявила: „Трябва да изчакаме и да видим нашия педиатър. Имаше почти 40 градусова температура. Но състоянието на момичето се влоши. На Коледа семейството я откара в друга болница. Два часа по-късно Селин почина, вероятно от пневмония.

“Ние сме на земята”, казва бащата Норджан в сълзи. – Как може да се случи това?

Междувременно полицията разследва причините за смъртта на детето. Очакват се и резултатите от аутопсията.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Този вулкан бълва злато на стойност 6000 долара всеки ден

Вулкан на Антарктида изхвърля злато на стойност 6000 долара всеки ден. Става въпрос за вулкана…

преди един час

Черешите ли се превърнаха в новото злато: Ето колко струват в Пловдив и в Англия

Много хора са удивени от цената, ня която се предлагат ранните череши. Оказва се, че…

преди 2 часа

Направиха нови записи на химните на Република България и Европа

В края на април министърът на културата маестро Найден Тодоров и Националният оркестър направиха нови…

преди 2 часа

Какви температури ни чакат по Черноморието утре?

От НИМХ прогнозират, че утре времето в страната ще бъде предимно слънчево, като това се…

преди 2 часа

Честито: Рапърът Боро Първи ще става баща (СНИМКИ)

Стана ясно, че рапърът от Варна Борис Мравков, известен с артистичния си псевдоним Боро Първи,…

преди 2 часа

Ген. Мутафчийски за COVID-19: Има нещо, което не знаем

Началникът на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски коментира, че е останал озадачен от това…

преди 3 часа