Космат януари – последната мода в социалните мрежи (СНИМКИ)

Снимка: Instagram/Лора Джаксън
Снимка: Instagram/Лора Джаксън

Нова странна мания тръгна от януари в цял свят – жените захвърлят за месец епилирането и бръсначите с благотворителна цел.

Кампанията с игривото име Januhairy (от “януари” и “космат”) тръгва по инициатива на Лора Джаксън, студентка от Университета в Екзитър, Великобритания, пише fakti.bg.

Снимка: Instagram/Лора Джаксън

Тя нарече движението “проект за жените да предизвикат социалните норми”.

Спечелените средства от кампанията ще бъдат преведени за благотворителност, като в нея вече са се регистрирали жени дори от Русия и Канада. Снимка: Instagram

Потребителите на социалните мрежи са разделени по отношение на предизвикателството, едни се чудят: „Защо тези жени си мислят, че да се направят на грозни и космати ще докаже нещо?“.

Снимка: januahairy compaign

Други пък подкрепят идеята с коментари като: „Харесва ми! Благодарим ви, че споделихте тази идея. Спрях да премахвам космите си преди около 2 години и тогава осъзнах, че на мен не ми пука особено как изглеждам с косми по тялото, така че защо полагам всички тези усилия, които мъжете не се очаква да полагат?”.

Снимка: januhairycompaign

А вие какво мислите? Нужно ли е жените да се обезкосмяват?

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Автор: Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.

Снимка: Instagram

Дъщерята на Еминем се превърна в интернет сензация (СНИМКИ)

Прогноза за времето на 6 януари