Скандал: Панагюрец отстреля 55-килограмов вълк

снимка trafikknews.bg
снимка trafikknews.bg

Животновъди се готвят да черпят дружинката за благодарност, природозащитници са възмутени от факта, че се избиват редки животински видове

Панагюрец отстреля 55-килограмов вълк. Дългогодишният ловец от Първа ловна дружинка-Панагюрище Стоян П. убил животното в ловище “Муси” по време на редовен лов на дива свиня в края на миналата година, пише “Трафик Нюз”.

По информация на местни хора преди няколко дни в местността „Манзул“ са забелязани 4 вълка. Един от тях е отстрелян от авджията, който се похвали със слуката си в ловджийските фейсбук групи. Снимките бързо обиколиха мрежата и събраха доста противоречиви коментари.

Животновъди се готвят да черпят дружинката за благодарност, защото вълците нанасяли сериозни щети на стопанствата им. Ловците се възхищават на колегата за трофея. Природозащитници обаче са възмутени от факта, че се избиват редки животински видове.

„Това е недопустимо. Това не е дива свиня, за която тази дружина е тръгнала на лов, а вълк. И то застрашен вид. С кое право. Дано има институция, която да се задейства, въпреки че се съмнявам много. И най-лошото е, че със сигурност ще има още последователи на тези ловци“, коментира читател на TrafficNews.bg, който е възмутен от снимките с убити животни.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Жълт код във Варна заради студа утре

кадър Нова

“Дяволското гърло” сменя Господарите