in

Общината ремонтира дом „Другарче“, става част от ДГ „Д-р Петър Берон”

Бившият дом за деца лишени от родителски грижи „Другарче“ ще се превърне в детска градина до края на другата година. Това съобщиха за „Нова Варна“ от Дирекция Образование към Община Варна.

През май 2017г. Общинският съвет – Варна, предзоставя имота, на който се намира Дом „Другарче“, за безвъзмездно управление на Детска градина №17 „Д-р Петър Берон” – като неин филиал. Вече е проведена обществена поръчка за изработване на технически проект за основен ремонт на социалното заведение, избран е изпълнител. Към момента е издадено разрешително за строеж, предстои стартиране на процедурата за избор на изпълнител на ремонта.

Планира се в сградата  да бъдат обособени четири групи, от които три целодневни детски групи и една яслена. Освен нормативно регламентираните задължителните помещения, е предвидено да има многофункционална зала за разнообразни дейности на децата, обособени кабинети за психолог, логопед и ресурсен учител, самостоятелна кухня.

Детската градина ще се отоплява на газ. Дворното пространство ще бъде изцяло ремонтирано – с площадки и с уреди за игри, съгласно съвременните изисквания за безопасност. Обектът трябва да бъде изпълнен в периода 2019 – 2020 г., като отговор на очакванията на гражданите за осигуряване на повече места в детските градини и ясли в най-големия район на Варна – „Приморски“.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Надежда Алексиева

Завършила съм фотография, имам повече от 15 години опит като фоторепортер и репортер. Обичам честната и провокираща журналистика, морето и добрите хора.