in

Вижте как изглежда СУ „Найден Геров“ след ремонта (СНИМКИ/ВИДЕО)

снимка Нова Варна

След неколкократно удължаване на пусковият срок варненското училище най-сетне отвори врати, близо 2 млн лв глътна рехабилитацията на 20-годишната сграда

Ремонтът на варненското школо бе по проект „Модернизация на образователната инфраструктура на територията на град Варна“.  Той трябваше да приключи на 15 септември, но за съжаление бе удължен. Докато течеше ремонтът 1400-те ученици от школото бяха пръснати в шест други варненски училища.

снимка Нова ВарнаОт 7-ми януари, понеделник бяха възстановени учебните занятия в ремонтираната сграда на VII СУ „Найден Геров“, съобщават от общинската администрация. Учениците се връщат в класните си стаи след като повече от година бяха пръснати в различни сгради на училища в града поради ремонт на тяхното.

снимка Нова Варна
снимка Нова Варна

VII СУ „Н. Геров“ бе първият обект, който се въвежда в експлоатация по проект „Модернизация на образователната инфраструктура на територията на град Варна“ по ОП „Региони в растеж“, който включва общо 7 училища и три детски градини. Проектите са финансирани със 100% безвъзмездна финансова помощ в размер на 16,3 млн. лв.

Само за „Найден Геров“ ремонтът е глътнал близо 2 млн лева. Договор за изпълнението на дейностите, касаещи СУ „Найден Геров“, бе сключен с ямболската фирма „ЖЛМ“ ЕООД. Стойността му възлиза на 1 784 366 лв.

По време на ремонта е направено конструктивно укрепване на сградата, поставена е фасадна топлоизолация, извършен е ремонт на покрива, подменена е дограмата, изпълнени са нови пожароизвестителна и оповестителна инсталации. Изградена е достъпна среда – хидравличен асансьор за достъп на хора с увреждания до всички етажи на сградата, рампа и подемник.

Обновяване на спортни площадки в школото по проекта не се предвижда. На този етап не е ясно и кога ще се реализира така чаканият физкултурен салон, за който вече има изготвен проект. В момента децата провеждат спортните си занятия в помещение, представляващо обединени няколко класни стаи.

 

 

видео Мердин Берберов, Нова Варна

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева