in

Конфискуваха шест каруци с незаконна дървесина във Варненско

снимката е илюстративна

Масови проверки за незаконна сеч се провеждат във Варненско. При извършения от горските стражари обход са задържани общо шест каруци с незаконна дървесина, коне и моторни триони.

Съставени са общо 15 акта, шест от които са при проверки на територията на ДГС „Суворово”. Служителите на стопанството са конфискували три каруци, с които нарушителите транспортирали 3 куб. м дървесина. Задържани са и два моторни триона. съобщават от moreto.net.

Други две каруци и два коня са конфискувани в обхвата на ДГС „Варна”, където проверките на горските стражари са спрели незаконна сеч. Задържани са 1 куб. м дърва за огрев. Съставени са четири акта и два констативни протокола.

Още пет акта са съставени в резултат от активната контролна дейност в ДЛС „Шерба”. Разкрити са нарушители, които пренасяли с каруца 1,2 куб. м дърва за огрев без документи за законен произход. Каруцата и незаконно добитата дървесина са конфискувани.

През изминалата седмица на територията на всички 13 горски и 5 ловни стопанства към Североизточно държавно предприятие са извършени общо 590 проверки. 82 от тях са на обекти за добив на дървесина, а 64 – на превозни средства.

В разгара на ловния сезон текат активни проверки и по Закона за лова и опазването на дивеча. Сред проверените 444 физически лица 418 са любители на лова. Не са установени нарушения на законовите изисквания, отчитат от СИДП.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/