in

Майката на убитата Юлияна загуби бебето си на път за тялото ѝ

Майката на убитата на 7 януари в Стара Загора от съпруга си 25-годишна Юлияна Симеонова едва не загина при тежък инцидент на АМ „Тракия“, докато пътувала, за да вземе трупа ѝ от „Съдебна медицина“.

Катастрофата, при която тежко е пострадала 41-годишната Иринка Йорданова е станала на км 274 към 19,45 часа , където лекият автомобил БМВ, с който е пътувала жената излязъл от пътя и се самозапалил, пише „Монитор“.

При хоспитализиране в ямболската МБАЛ „Свети Пантелеймон“ станало ясно, че пациентката е бременна в шестия месецът, плодът се оказал непоправимо увреден.

Състоянието на жената е критично, има счупени шийни прешлени, очакваме специалисти неврохирурзи от Стара Загора за консултация, коментира д-р Гърдева, зам- директор по лечебната част.

Заедно с бременната в болницата са били приети за преглед 21-годишния водач на изгорялото БМВ и 18-годишният й син, които обаче се оказали с по-леки наранявания.
Йорданова се разделила преди повече от година със съпруга си Ереджеб, който живее в село Долно ново село, община Братя Даскалови.

Мъжът е пастрок на убитата от 65-годишния Митко Симеонов Юлияна, но няма родствена връзка с нея и по тази причина не може да стане приемен родител на 8-месечната й дъщеричка , която остана сираче след трагедията в старозагорския квартал „Железник“.
Мъничката Християна е настане под полицейска закрила в социално заведение, специалистите на дирекцията за социално подпомагане в Града на липите търсят варианти за устройването ѝ.

По първоначална информация Ирина проявила готовност да се грижи за нея, но след тежката катастрофа край Ямбол социалните започнали разговори със сина и дъщерята от първия брак на задържания за убийството Митко Симеонов.

Дали тези разговори ще се развият благоприятно от АСП не могат да коментират.
Братът на Юлияна, 18-годишният Гюндоан е абитуриент в ПГ по селско стопанство – Мъглиж, а сестра й Силвира била на работа в чужбина, разказаха запознати с многолюдната фамилия.

Кметският наместник на Долно ново село Видко Нешев е готов да извърши погребението на младата жена, но няма право да вземе тялото ѝ от моргата.

Междувременно стана ясно, че от прокуратурата са поискали постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ за Симеонов, делото ще се гледа в старозагорския окръжен съд на 10 януари.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.