Специално за “Нова Варна”: Първи кадри от протеста на превозвачите в Брюксел (ВИДЕО)

Снимка: Радостин Панков за "Нова Варна"
Снимка: Радостин Панков за "Нова Варна"

Над 50 човека, представители на варненски транспортни фирми участват в днешния протест в сърцето на Европа пред ЕК, каза пред “Нова Варна” Радостин Панков от регионалната колегия на превозвачите във Варна.

Родните превозвачи вече са пред сградата на ЕК въоръжени с трибагреници и жълти жилетки. Най-малко 50 души са представителите на варненският транспортен бранш на протеста, каза за “Нова Варна” Радостин Панков, от регионалната колегия на превозвачите във Варна. По думите му в Брюксел са представители на всички варненски фирми, които работят в тази сфера без изключение.  Ако пакета “Макрон” влезе в сила, родният транспортен бизнес ще бъде засипан от фалити, прогнозира  “Радостин Панков” за “Нова Варна”.

Снимка: Радостин Панков за “Нова Варна”

Припомняме ви, че обединени родните превозвачи и политици са там, за да призоват евродепутатите от транспортната комисия да спрат двойния стандарт в транспорта на ЕС днес в центъра на Брюксел. С призиви: „Мобилен пакет 1 убива общия пазар в ЕС!“ и „Ще узакони ли Европейският парламент кражбата на бизнес?!“ стотици шофьори ще защитават интереса на шефовете си на площад „Люксембург“ против текстовете от пакет „Мобилност“, известен още като Закона „Макрон“.

Снимка: Радостин Панков за “Нова Варна”

С призиви: „Мобилен пакет 1 убива общия пазар в ЕС!“ и „Ще узакони ли Европейският парламент кражбата на бизнес?!“ стотици шофьори ще защитават интереса на шефовете си на площад „Люксембург“ в Брюксел против текстовете от пакет „Мобилност“, известен още като Закона „Макрон“.

Снимка: Радостин Панков за “Нова Варна”


видео Петър Ганев, за “Нова Варна”

 

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Извънредно: Мъж полетя от Аспарухов мост

снимката е илюстративна

Ремонтират спешно стаята с падналата мазилка в аспаруховското училище