Черна статистика: По 80 души на година скачат от Аспарухов мост

Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна

Аспаруховият мост във Варна се сдоби в черна слава, след като според статистиката оглави класацията за “мостове на смъртта“.

Между 5 и 7 самоубийци опитват да сложат край на живота си именно от него всеки месец. По данни на полицията от моста от преди няколко години във Варна скачат между 60 и 80 души годишно. За щастие повече от тях, особено тези. които скачат над водата, оцеляват, пише 24 часа .

Аспаруховият мост във Варна се оказа най-предпочитаното място за самоубийства в страната. От него се хвърлят между 60 и 80 души годишно. За сравнение от моста Голдън гейт в Сан Франциско скачат по около 40 души. Там властите решиха да вложат милиони долари в предпазни мрежи, за да се преборят с негативната тенденция. В нашата морска столица засега няма такива планове.

Въпреки огромния брой самоубийства от Аспарухов мост, полицията успява да разубеди не малка част от опитващите да приключат с живота си там. Около 40 такива опита се предотвратяват на година.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Снимка: Facebook

Готвят багери за още 60 незаконни къщи в „Максуда”

Снимка: live.varna.bg

Събират в книга послания на спортисти за Варна