in

Готвят багери за още 60 незаконни къщи в „Максуда”

Снимка: Facebook

Поне 60 незаконни къщи във варненското циганско гето „Максуда” ще бъдат съборени през тази година.

Това обяви в предаването „Зала Пленарна“ по Дарик кметът на район „Младост” Христо Христов, според когото вдигнатите без разрешение постройки в махалата са около 2000.

Първите от тях, които се очаква да бъдат разчистени, се намират по дерето до улиците „Кап. Райчо Николов” и „Свобода”. В края на миналата година бяха бутнати други 19 цигански къщи.

„Радвам се, че си свършихме работа и то не преди избори. През годините обаче администрацията не си е вършила работа. Аз имам твърдата воля и подкрепата на Община Варна за премахване на незаконите постройки.

Това е тежък процес с дълги процедури, върху който има засилен мониторинг. Заради събарянето преди време имаше натиск от страна на неправителствени организации, но техните представители вече се отказаха да разговарят с мен”.

В началото на декември бяха съборени поредната порция незаконни постройки, изградени върху общинска земя в ромската махала. Тогава багерите сринаха 19 къщи на улиците „Д-р И.Селименски“ и улица „Г. Пеячевич“, за които има влезли в сила заповеди за премахване. Седмица преди това обитателите им бяха информирани по надлежния ред за принудителното събаряне, съобщиха от район „Младост“.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/