in

Падна таван на училище в „Аспарухово“ по време на час

снимка ОУ "Христо Ботев""

Парче от мазилката ожулило ръката на второкласник в първия учебен ден след ваканцията. Регионалния инспекторат разпореди да се опразнят и да се извърши спешен ремонт, каза за „Нова Варна“ неговата директорка, Венцеслава Генова

Инцидент е белязал първият учебен ден след ваканцията във варненското основно училище „Христо Ботев“ в квартал „Аспарухово“. Част от мазилката на таван на класна стая е паднала по време на час по музика покрай ръката на второкласник и е го е ожулила. Детето е без сериозни наранявания, прегледано е от лекар, а заради случая е изпратена спешна комисия от РУО Варна. Констатирахме, че стаята, заедно с още една и коридора се нуждаят от спешен ремонт, коментира пред „Нова Варна“ шефката на регионалния инспекторат във Варна, Венцеслава Генова.  По думите й директорката на училището, Стоянка Дукова към момента е била в болничен и обяснения по случая са дадени от заместващата я в момента. Въпреки това след връщането й от болничен директорката трябва да даде обяснения защо не са предприети действия, за да се предотвратят подобни инциденти до момента.

След проверката на образователния инспекторат  е разпоредено въпросните стаи за бъдат опразнени и там да не се провеждат към момента учебни занятия. Паралелно с проверката на образователния инспекторат е извършена и проверка на Общината, която евентуално трябва да отпусне спешно финансиране за ремонта на компроментираните стаи.

Припомняме, че последният ремонт в аспаруховското школо е правен след голямото наводнение във варненският квартал „Аспарухово“ през юни 2014 година.

Очакваме по случая позицията на образователната дирекция в Община Варна.

 

 

 

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева