in

Последно: Стафилококи причинили натравянето на варненските ученици

снимката е илюстративна

Причината за хранителното отравяне на ученици от Пета гимназия с преподаване на чужди езици във Варна са стафилококи.

Те са открити при изследване на отривки от ръцете на персонала на клуба, където са празнували децата и от фирмата за кетъринг, приготвила храната. Това показват окончателните резултати от пробите, съобщи д-р Златина Димова-директор на Областната дирекция за безопасност на храните, цитирана от радио Варна.

Двете заведения, които бяха затворени след инцидента, вече отново работят, информира Димова и посочи, че Районната прокуратура продължава разследването на случая, при който симптоми на хранително отравяне получиха 108 от общо 186 ученици, информира радио Варна.

Очаква се становището на прокуратурата относно опитът на собствениците на клуба, където са празнували учениците, да заблудят ОДБХ, че по време на коледния празник са ползвани само еднократни прибори и чаши.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Надежда Алексиева

Завършила съм фотография, имам повече от 15 години опит като фоторепортер и репортер. Обичам честната и провокираща журналистика, морето и добрите хора.