in

Ремонтират спешно стаята с падналата мазилка в аспаруховското училище

снимката е илюстративна

Класната стая в ОУ „Христо Ботев“, в която е паднало парче мазилка от тавана, ще бъде ремонтирана.

Направен е оглед на място, изготвени са количествено-стойностни сметки, предстои ремонт. Цялата сграда също е проверена. Това съобщиха от дирекция „Образование и младежки дейности“ в Община Варна, по повод подаден сигнал от Ангелина Денчева, зам.-директор на училището, за падналата мазилка.

Проверка по случая е назначена и от Регионалния инспекторат към Министерството на образованието и науката във Варна. При инцидента няма сериозно пострадали, едно дете е с охлузване по ръката, родителите му са уведомени, уточниха от училището.

По инициатива на дирекция „Образование и младежки дейности“ започва оглед на сградния фонд в образователната инфраструктура в общината. Оттам припомнят, че директорите на учебните заведения са разпоредители с делегирани бюджети, в рамките на които са длъжни да поддържат в изправност материално-техническата база. При необходимост и преценка директорите имат възможност да предлагат ремонтни дейности за включване в капиталовата програма на общината. През последните години на ОУ „Христо Ботев“ са отпуснати над 100 000 лв. за цялостен ремонт на покрива, както и за ремонт на санитарни помещения, подмяна на дограми, подмяна на котел, изготвяне на технически проект за подмяна на ел.инсталация.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева