in

Френски писател: Жените над 50 са прекалено стари за любов (ВИДЕО)

Снимка: BBC

Популярен френски писател и телевизионен водещ предизвика остри критики в цял свят, като каза, че жените над 50 години са „прекалено стари“ за любов и за него са „невидими“.

Ян Моа, който е на 50 години, каза пред сп. „Мари Клер“, че „не е способен“ да обича жена на неговата възраст и предпочита да излиза с по-млади жени, особено с корейско, китайско и японско потекло, съобщава „Ройтерс“, цитирана от БТА.

„Предпочитам телата на по-млади жени, това е всичко. Точка. Тялото на една 25-годишна жена е изключително. Тялото на жена на 50 не е изключително въобще“, каза Моа, награждаван писател и телевизионен водещ.

Думите на Моа предизвикаха възмущение в цял свят, особено в социалните мрежи. Една журналистка дори пусна снимка на задните си части, която вече е изтрита.

„Ето, дупето на жена на 52 … какъв имбецил си, не знаеш какво пропускаш“, написа журналистката Коломб Шнек в Инстаграм.

Други пуснаха снимки на кинозвезди на 50 години – Холи Бери, Дженифър Анистън, Моника Белучи, за да оборят твърденията на Моа, че по-възрастните не са привлекателни. В отговор на критиките писателят каза пред местно радио, че не може нищо да направи и предпочита по-млади жени.

„Харесвам когото искам и не трябва да отговарям пред съд на вкуса“, каза Моа пред радио Ер Те Ел.

„Петдесетгодишните жени също не ме поглеждат. Те си имат друга работа и не им се занимава с невротик, който пише и чете по цял ден. Не съм лесен човек“, добави Моа.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.