В съдебната зала: Отмениха условна присъда за опит за убийство и задържаха подсъдимия

Състав на Варненския апелативен съд отмени условна присъда на Окръжен съд – Силистра  и присъди ефективно наказание – 8 години затвор при първоначален строг режим на Георги Р., направил опит умишлено да убие свой приятел от с. Айдемир.

Това съобщиха от пресслужбата на съда. Деянието е извършено в състояние на силно раздразнение, предизвикано от пострадалия с насилие и тежка обида. Втората съдебна инстанция потвърди присъдата на съда – подсъдимият да заплати на пострадалия Милен

Д. 5 000 лв обезщетение за причинените му имуществени вреди и 40 000 лв, обезщетение за причинените неимуществени вреди.

Пресслужбата на Апелативен съд – Варна припомня, че в края на м. септември м.г. ОС – Силистра призна вината на 23 годишния Георги затова ,че на 12 април 2017 година, в Силистра, чрез удар с метална тръба в лявата теменна и слепоочна област на главата на постпрадалия направил опит умишлено да убие Милен Д.. Опитът е останал недовършен, поради независещи от подсъдимия причини. Мотивиран от относителната тежест на смекчаващите вината обстоятелства, ОС – Силистра е индивидуализирал наказанието на Георги в размер на три години лишаване от свобода, което е под средния размер от предвиденото за това престъпление наказание /от една до осем години лишаване от свобода/. Съдът е предоставил на подсъдимия възможност в максимално предвидения от закона изпитателен срок от 5 години да преосмисли поведението си.

Припомняме, че двамата младежи били приятели от 3-4 години и често споделяли свободното си време. Във фаталния ден скандалът между тях избухнал заради неспазено от Георги обещание. Милен започнал разправията с обиди, а Георги не му останал длъжен. Приятели се намесили, за да ги разтърват при сблъсъка, след който Георги бил повален на земята. Напрежението ескалирало. Георги взел метална тръба, ударил с нея приятеля си в главата, а след това се качил се на автомобила си и напуснал мястото.

Благодарение на бързата и адекватна лекарска намеса първо в МБАЛ-Силистра, а по-късно и в МБАЛ „Св.Анна“ във Варна и след неврохирургична интервенция животът на Милен бил спасен.

Веднага след отмяната на присъдата подсъдимият беше задържан в съдебната зала.

 

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Автор: Надежда Алексиева

Завършила съм фотография, имам повече от 15 години опит като фоторепортер и репортер. Обичам честната и провокираща журналистика, морето и добрите хора.

Снимка: Монитор

Затварят улици и променят автобусни маршрути в понеделник

Още една жертва на бялата смърт в полето край Горни Богров