Как ще връщат надвзетите суми за е-винетки?

снимка offnews.bg
снимка offnews.bg

Вече е ясен редът, по който Пътната агенция ще връща надвзетите суми за електронна винетка, купена по погрешка.

За целта потребителят ще трябва да изпрати заявление в свободен текст до председателя на Управителния съвет на АПИ, в което да опише казуса.

Заявления ще могат да подават потребителите, купили е-винетка от: специализирания сайт www.bgtoll.bg, мобилното приложение BGTOLL, терминалите за самотаксуване и на каса в брой в Областните пътни управления.

Документите трябва да се изпращат до Агенция “Пътна инфраструктура” или в Областните пътни управления, обясняват още от АПИ. От агенцията се ангажират всички заявления да бъдат разглеждани до 30 дни след подаването им и сумите да бъдат възстановени в същия срок

В заявлението трябва да бъде приложена и следната информация:

* При картово плащане – регистрационен номер на автомобила; PAY номер; начин на плащане – чрез мобилно приложение, чрез уеб сайта bgtoll.bg или терминал за самотаксуване. В случай, че плащането е извършено чрез терминал, моля да посочите обекта, в който се намира устройството;

* Плащане в брой – разписка за плащане;

* По банков път – платежно нареждане, съдържащо съответния PAY номер, който системата генерира; регистрационен номер на автомобила.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Учени: Шоколад вместо сироп за кашлица

снимка facebook

Наум Шопов започна работа в „Пирогов“