in

Арестуваха българин за убийство в Италия (СНИМКИ)

Кадър: Италия Уно

Италианските власти арестуваха 28-годишния българин Даниел Данов по обвинение за убийството на 54-годишния Алберто Джанети.

Това съобщи телевизионният канал “Италия Уно”, цитиран от „24 часа“.

Известният с прякора Графа Джанети беше приет в болница в много тежко състояние преди месец в Колеферо, а след това и в Рим. Той почина тези дни след едномесечни мъки.

Снимка: cronachecittadine.it/Жертвата, Алберто Джанети

Точно в дните преди погребението му на 10 януари беше разкрит и вероятният убиец. Карабинерите от Колеферо арестуваха българина, който няма постоянно местожителство в Италия и има прецеденти в съдебното си минало. Той е обвинен освен за убийството на италианеца, и за обир. Според властите раняването на Джанети станало миналия месец до площад “Микеланджело” в центъра на Колеферо, до Рим. Джанети бил открит в локва кръв, с множество рани по главата си и без документи. За да го идентифицират, властите трябвало да прибегнат до снемането на пръстовите му отпечатъци.

Кадър: Италия Уно

Междувременно Джанети изпаднал в кома. Благодарение на показанията на много свидетели, както и на записите на околните видеокамери, карабинерите успели да разберат как се е случило всичко. Според тях българинът се скарал с италианеца в игрална зала, след което го причакал отвън. После го последвал, заудрял го с юмруци и ритници, отмъкнал портфейла му и избягал. В близкия пощенски пункт изтегил 30 евро с картата на жертвата. Едва преди няколко дни карабинерите успели да достигнат до българина, който сменял непрекъснато квартирите си, и го разпитали в присъствието на адвокат. След няколкочасовия разпит, на който той си признал за престъплението, и след събраните доказателства, била потвърдена хипотезата на следователите, че той е извършителят. Българинът е арестуван по обвинение освен за обир, и за убийство, тъй като междувременно италианецът починал в болницата. На погребението на Джанети в Колеферо присъства и кметът на града Пиерлуиджи Сана.

Българинът се намира в затвора на Велетри.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/