in

Застреляха хъски, варненци събират пари за лечението му(СНИМКИ)

Мая е шестмесечното хъски, което бе простреляно в двора на къщата на стопаните си, в с. Васил Левски, община Търговище. Това съобщи с писмо до медиите Деница Костова.

„Въпреки, че е толкова малка и крехка, Мая оцеля и иска да се бори за живота си, за разлика от другото кученце, което не успя …“, се казва още в писмото.

Ани, която въпреки страха от неизвестното и множеството нападки, събра смелост и разказа за случващото се и сама помоли за съдействие за лечението на Мая, когато видя, че тя се влошава и лечението, което се провежда на място не дава подобрения!
Малката Мая в крайна сметка е настанена в ОВК – Варна и състоянието и не е добро.
Външна рана – входна за куршума, фрактура на челюстта, нараняване на езика, влошено състояние на лявото око – вероятно поради повишеното налягане в областта. Всичко това обаче е лечимо и не е животозастрашаващо!

Опасност представляват раздробените частици от куршума, които засягат нерви и предизвикват неврологични увреждания.

Тъй като Мая е малка и нараняванията са в деликатна област – много е важно скенерът и тумографията да се направят с максимално чувствителна апаратура – за целта през следващите дни лекуващият й лекар ще се ангажира да организира провеждането им в хуманна клиника.  Финансова помощ ще е не просто необходима, а спешна.

До вчера вечерта разходите на лечението са 442 лв, от които са платени 50 лв. Сметката остава 392 лв. В момента състоянието на мая е стабилно, но има нужда от още изследвания и лечение, което ще бъде скъпо, съобщиха от клиниката и допълниха, че са направили намаление на цената.


Ако искате да помогнете, може да го направите
1. На място на касата на ОВК-Варна – с частично плащане за сметката на куче Мая, регистрирано на името на Деница Костова.
2. С превод по банка:
IBAN: BG59STSA93000012409693
BIC: STSABGSF
Банка ДСК
Титуляр: Деница Константинова Костова

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Надежда Алексиева

Завършила съм фотография, имам повече от 15 години опит като фоторепортер и репортер. Обичам честната и провокираща журналистика, морето и добрите хора.