in

Шотландци пребиха българин с викове „Това е нашата страна” (СНИМКИ/ВИДЕО)

Снимка: Deadline News

Български продавач на вестници разпространи шокиращи кадри от охранителна камера.

На тях се вижда как той е станал жертва на побой от страна на двама крадци, които отправили расистки коментари по негов адрес, съобщава в. „Дейли мейл“, цитиран от „Монитор“.

Снимка: Deadline News

Инцидентът станал пред магазина за вестници на 32-годишния Илхан Ахмедов в Мъсълбърг в Шотландия миналия август. Двама крадци поискали от българския гражданин да им даде пари в брой и алкохол. После те пребили Ахмедов жестоко, като през цялото време викали „Това е нашата страна“. След побоя българинът бил целият в кръв и с фрактури.

Снимка: Deadline News

През ноември единият от нападателите – Крейг Дъглас, на 24 години, получил 18 месеца затвор за атаката. Но съучастникът му Боб Клиланд, на 28 години, получил две години пробация, 200 часа общественополезен труд и разпореждане да плати на жертвата 2000 лири компенсация.

Снимка: Deadline News

Ахмедов, който е в Шотландия от две години, каза, че се е почувствал изоставен от съдебната система, защото единият от нападателите не е бил осъден на затвор и затова решил да публикува и кадрите от охранителната камера. От кадрите се вижда как Дъглас вика на Ахмедов и на съпругата му Айсел: „Смятате ли, че британците са малцинство, докато вие сте мнозинство? Това си е нашата страна. От Полша или от Литва пристигате тук и трупате пари“.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/