in

Ангел Джамбазки: След Войводиново отиваме при бароните (ВИДЕО)

Снимка: Кирил Кирилов

Трябва да бъдат отнети и съборени огромните имения на бароните, които те направиха от телефонни измами.

„Когато приключи махането на незаконните постройки във Войводиново, ще отидем при тях.“

Това каза в студиото на „Събуди се“ по Нова тв евродепутатът Ангел Джамбазки след протестите в пловдивското село заради пребит военен от двама цигани.

Зам.-шефът на ВМРО обяви, че той и съмишлениците му винаги са заемали позицията, че гетото във Войводиново трябва да бъде разрушено. Според него досега това не се е случило заради „мърлявщината на държавната администрация“.

„Това е безотговорност и страх на администрацията на средно управленско ниво да вземе решение“, обясни Джамбазки.

Той увери, че е направил справка в различни институции за социално слаби, които живеят в лъскави палата. „Сега ще потърсим сметка от администрацията защо един човек, който се води социално слаб, не му се отнема имущество“, каза Джамбазки и хвърли ръкавицата към антикорупционната комисия, „която има вече много правомощия“.

Политикът обвини и съдебната власт за обвиненията и наказанията, които дава на роми престъпници. „Прокураратурата донякъде и съдилищата гледат да правят статистика“, каза евродепутатът, който се възпротиви на това прокуратурата да сключва споразумения с роми за по-леки наказания.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.