in

Ловец отстреля 15-килограмова риба в Дунав (СНИМКИ)

Снимка: darik

Ловец от Лом излязъл за патици край Дунав, но вместо птица простреля и домъкна в дома си голяма риба.

Куриозната слука споходила известния в крайдунавския район д-р Людмил Кирилов – специалист по белодробни болести и запален ловец и рибар.

Снимка: „Труд“

Лекарят излязъл привечер край голямата река на лов за патици и гъски и промъквайки се в крайбрежните върбалаци успял да свали два зеленоглави патока. Почти на смрачаване докторът забелязал в заливче още няколко патици и тръгнал крадешком към тях. Пернатите обаче го усетили и излетели, но почти до брега светло петно продължило да пляска по вълните, пише „Труд“.

Лекарят взел на мушка мишената и дръпнал спусъка. Когато приближил вместо патица докторът видял, че е отстрелял едър бял амур.

Снимка: „Труд“

„Рибата се оказа тежка 15 кг. Интересно е, че не беше ранена от кораб, нито от мрежите на рибари, не е ясно, защо вместо да стои в дълбокото беше излязла почти на брега”, разказа д-р Кирилов. Медикът е с 20 години ловен стаж и едрият амур е втора риба, която отстрелва.

Снимка: „Труд“

Преди време докторът гръмнал и над 2 кг сом, излязъл почти до брега, след като най-вероятно е бил зашеметен от бракониери. Новата голямата слука вече е превърната в мезе, сериозно полято с бяло вино. Това е една от най-сигурните рецепти срещу всякакви зимни вируси, категоричен е д-р Кирилов.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.