in

Новият шеф на „Спартак“ Варна обяви кога ще е готов стадионът

Снимка: Нова Варна

Новият председател на Управителния съвет на Спартак (Варна) Борислав Георгиев обяви какво ще предприеме, за да развива клуба в правилната посока.

Бобъра разкри също защо се бави ремонтът на стадион „Спартак“ и какви нови функции ще изпълнява досегашният спортно-технически директор Мартин Зафиров, пише sportal.

„Времето сега е студено и не позволява строително-ремонтните дейности да се извършват в пълен обем. Най-вероятно стадионът няма да е готов до началото на март, каквито бяха очакванията и както ни се искаше. При всички случаи обаче ще е готов по-късно напролет“, разкри Бобъра.

Относно треньорския щаб:

„Твърдо стоим зад Енгибар Енгибаров и той се ползва с нашата подкрепа и доверие. Ще направим всичко възможно да му осигурим напролет пълноценни условия за футбол – добра вътрешна организация и финансиране за третия ешелон. Надявам се да се случи.“

Той коментира и селекцията на отбора:

„По настояване на треньора ще бъдат привлечени по-качествени футболисти, с опит в професионалния футбол. Очакваме те да вдигнат нивото на отбора.“

По въпроса с издръжката на клуба:

„Неприятно е, че в момента се самоиздържаме. Това е трудно, тъй като сме наясно, че във Втора лига разходите скачат с пъти и ни трябва сериозен бюджет. Водим преговори за генерален спонсор, за инвеститор, рекламодатели или помощни спонсори. На този етап няма нищо конкректно, но аз смятам, че след като влезем във Втора лига и стадионът ни бъде обновен, интересът към нас ще по-голям и „Спартак“ ще е примамлив и атрактивен за бизнеса. Убеден съм, че тепърва ще се случват хубавите неща в клуба.“

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.