in

Рекордни приходи от ново строителство във Варна

Снимка: Pixabay

Строителните фирми във Варненска област са реализирали приходи в размер на 1,05 млрд. лв. през 2017 г.

Спрямо предходните 12 месеца се отича ръст от 21,5 %, показват данните на НСИ.

От ново строителство и подобрения постъпленията са в размер на 951.6 млн. лв., а от поддръжка и текущ ремонт близо 100 млн. лв.

През 2017 г. приходите от сградно строителство са 631.7 млн. лв., като се увеличават с над 34 % спрямо предходната година. Относителният дял на приходите от строителство на жилищни сгради е 62.1%, а от строителство на нежилищни сгради – 37.9% от общите приходи от сградно строителство.

В област Варна приходите от гражданско строителство се увеличават с 6.4% спрямо 2016 г. и достигат 419.8 млн. лева. Относителният дял на гражданското строителство е 39.9% от общите приходи на строителните предприятия.

С най-голям относителен дял по видове приходи от гражданско строителство е „Транспортна инфраструктура – пътища, самолетни писти, тунели, мостове” – 52.7%.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.