in

500 души отидоха на погребение на 130-годишен крокодил (СНИМКИ)

Снимка: Pixabay

500 души отидоха на погребение на 130-годишен крокодил, който не закачал местните жители в село Бавамохатра, щата Чатисгарх, в Централна Индия.

Във вторник жителите открили мъртъв своя любимец, когото те наричали Гангарам.

Служител по опазване на природата е установил, че влечугото е починало от естествена смърт и възрастта му трябва да е около 130 години, съобщи в. „Индустан таймс“, цитиран от БТА.

На погребалните ритуали край водоема се стекли хора и от съседните села. Тялото на крокодила било превозено с трактор и украсено с цветя и гирлянди.

„Дори когато децата плуваха близо до него, Гангарам не ги закачаше. Той никога не е наранил или атакувал човек. Гангарам не беше крокодил, а приятел и божествено създание за всички нас от селото,“ каза местен жител.

„Той се хранеше с леща и ориз, които хората му оставяха, а когато виждаше, че във водата влиза човек, той отплуваше на другия бряг,“ сподели друг.

Местните жители възнамеряват да построят паметник на добрия крокодил.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.