in

Правителството в Гърция се разпадна

Снимка: pixabay

Лидерът на националистическата дясна партия „Независими гърци“ Панос Каменос, обяви, че напуска правителствената коалиция със социалистите от „Сириза” заради несъгласие с премиера Алексис Ципрас за Договора от Преспа между Гърция и Македония.

Съобщението Каменос направи след извънредна среща с премиера, проведена тази сутрин.

„Независими гърци“ напуска правителството, а аз подавам оставка като министър на отбраната”, каза Каменос.

„Срещнах се с министър-председателя. Проведохме доста дълга дискусия. Нашето сътрудничество продължи четири години в правителството на националния консенсус между две партии от различни части на политическия спектър. Извадихме страната от Спасителната програма, така че темата за Македония, за която са загинали хиляди, не би следвало да сложи край на това. Благодарих на министър-председателя за сътрудничеството и му обясних, че за мен, поради национални съображения, сътрудничеството не може да продължи. „Независими гърци“ напуска правителството ”, категоричен е Каменос.

Той обаче отказа за отговори дали партията му оттегля подкрепата си за управляващите, като призова журналистите да се „успокоят“.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/