Катрин Тасева получи обратно медала и бухалките си, които продаде на търг

Кадър: Youtube
Кадър: Youtube

Националката по художествена гимнастика Катрин Тасева си получи обратно медала и бухалките, които продаде, за да помогне за лечението на бившия футболист Иван Тодоров. Тасева продаде на търг за 10 000 лева златния медал от Световната купа и бухалките, с които го е спечелила, за да помогне на болния от рак Тодоров.

Купувачът е поискал да остане анонимен, но е решил да върне на грацията медала и бухалките. Тя си ги получи обратно в предаването “120 минути” на bTV, където беше гост.

Водещият Светослав Иванов обясни, че купувачът се е свързал с телевизията и е помолил да ѝ ги върнат от негово име, като е настоял да остане анонимен. Доводът му – всеки медал трябва да е при шампиона си.

Тасева се трогна до сълзи от жеста. “Страхотен човек, страхотен жест”, каза тя.

Грацията обясни, че познава Иван Тодоров, но не са близки. Тя обаче се трогнала от историята на младия мъж, който е болен от рак, а миналата година е загубил и родителите си.

Двамата са говорили по телефона след нейния жест, но не са се срещали.

Тодоров има злокачествен сарком на костта и меките тъкани. Той вече претърпя успешна операция.

“Много силно се трогнах. Първото нещо, което си помислих е това, че мога да направя някаква благотворителност с медала. Този медал е много ценен и много скъп, защото е първият ми златен медал и го спечелих пред родна публика. Мисля, че няма да усетя липсата му”, каза Катрин Тасева, когато обяви решението си да помогне на бившия футболист.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

снимка Нова Варна

Безводието продължава за половин Варна и днес

Сменят маршрутите на автобусни линии във Варна