in

Прогноза: Британският парламент ще отхвърли споразумението за Брекзит

Британският парламент ще отхвърли довечера споразумението с ЕС за напускане на общността. Около тази прогноза се обединиха лидерът на евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП и зам.-председател на групата на ЕНП в Европейския парламент (ЕП) и главният преговарящ на ЕС по Брекзит Мишел Барние. Българинът е и в ръководството на ЕП.

„Брекзит е плод на емоция, на липса на достатъчно обективна информация за ЕС и на липса на критично мислене“, каза Ковачев на Барние.
Лидерът на българските десни в ЕП и още 100-тина евродепутати подписаха отворено писмо до британската общественост в което я уверяват че ако преосмисли своето решение, е добре дошла отново в семейството на ЕС, пише 24 часа.

„Ако се отхвърли днес гласуването в Лондон, Тереза Мей може да опита да подложи втори път на гласуване споразумението. Друг вариант е да се насрочи втори референдум във Великобритания и тя да оттегли решението си по чл. 50 от Договора за ЕС. за да остане в ЕС“, разясни Ковачев. Според него, макар и засега въпросителните кое ще надделее да остават изключително много, в
общественото мнение във Великобритания се формира ново мнозинство, обратно на привържениците на Брекзит, но всичко зависи от управляващите в Лондон.
„Ние не можем да удължаваме срокове, защото, ако наистина се случи Брекзит, няма как Великобритания да участва в европейските избори. Единствен вариант за мен е Великобритания наистина да реши да направи втори референдум, който се очаква да бъде спечелен от тези, които искат страната да остане в ЕС. Само тогава може да се даде на Великобритания повече време, само във вариант, че тя иска да остане в ЕС. Друг вариант не може да бъде даден“, обобщи Андрей Ковачев. И повтори: „Нашите врати са отворени, ако те преосмислят решението си. ЕС е по-силен с Великобритания и Брекзит е губеща ситуация и за двете страни. Но по-губещи ще бъдат Великобритания, граоданите на Великобритания и икономиката на Великобритания, а не толкова ЕС.“

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/