Категории: Свят

Прогноза: Британският парламент ще отхвърли споразумението за Брекзит

Реклама

Британският парламент ще отхвърли довечера споразумението с ЕС за напускане на общността. Около тази прогноза се обединиха лидерът на евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП и зам.-председател на групата на ЕНП в Европейския парламент (ЕП) и главният преговарящ на ЕС по Брекзит Мишел Барние. Българинът е и в ръководството на ЕП.

„Брекзит е плод на емоция, на липса на достатъчно обективна информация за ЕС и на липса на критично мислене“, каза Ковачев на Барние.
Лидерът на българските десни в ЕП и още 100-тина евродепутати подписаха отворено писмо до британската общественост в което я уверяват че ако преосмисли своето решение, е добре дошла отново в семейството на ЕС, пише 24 часа.

„Ако се отхвърли днес гласуването в Лондон, Тереза Мей може да опита да подложи втори път на гласуване споразумението. Друг вариант е да се насрочи втори референдум във Великобритания и тя да оттегли решението си по чл. 50 от Договора за ЕС. за да остане в ЕС“, разясни Ковачев. Според него, макар и засега въпросителните кое ще надделее да остават изключително много, в
общественото мнение във Великобритания се формира ново мнозинство, обратно на привържениците на Брекзит, но всичко зависи от управляващите в Лондон.
„Ние не можем да удължаваме срокове, защото, ако наистина се случи Брекзит, няма как Великобритания да участва в европейските избори. Единствен вариант за мен е Великобритания наистина да реши да направи втори референдум, който се очаква да бъде спечелен от тези, които искат страната да остане в ЕС. Само тогава може да се даде на Великобритания повече време, само във вариант, че тя иска да остане в ЕС. Друг вариант не може да бъде даден“, обобщи Андрей Ковачев. И повтори: „Нашите врати са отворени, ако те преосмислят решението си. ЕС е по-силен с Великобритания и Брекзит е губеща ситуация и за двете страни. Но по-губещи ще бъдат Великобритания, граоданите на Великобритания и икономиката на Великобритания, а не толкова ЕС.“

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Почина един от най-известните актьори на всички времена. Звездата от „Титаник“

Стана ясно, че е починал актьорът Бърнард Хил, известен с ролите си на капитан Едуард…

преди 9 часа

До броени часове драстично скачат цените на билетите за влак

Както е известно Националният железопътен превозвач променя цените на билетите за пътуване с влак заради…

преди 12 часа

Колко много хора празнуват имен ден утре. Това са имената

Утре е Гергьовден. Както е добре известно Свети Георги е от малкото светци, който е…

преди 12 часа

На връх Великден се навършват 11 години без Чочо Попйорданов

Днес се навършват 11 години от смъртта на Петър Иванов Попйорданов (11 юни 1964 –…

преди 12 часа

Какво става в АЕЦ „Козлодуй”: Спряха пети блок

Днес пети блок на АЕЦ "Козлодуй" е спрян за планов годишен ремонт и презареждане с…

преди 13 часа

Случи се чудо в малко наше село точно за Великден

Стана ясно, че в навечерието на Великден отец Йордан от храм „Св. Пантелеймон“ от с.…

преди 13 часа