in

Български журналист се размина на косъм от смъртта при атентат в Кения

Снимка: Facebook

Терорът е смърт! Без значение къде, как и от кого е проведен (бял полски фашизиран католик или чернокож фанатик ислямист)!.

Това написа журналистът Георги Тошев в профила си във Facebook след атентата в Найроби, пише Блиц.

Българският журналист е в Кения и разказа пред Дарик, че той и операторът му избегнали за броени часове атаката на терористите от сомалийската групировка Ал Шабаб.

За два дни се убедихме, че терорът може да се случи на сцената на благотворително събитие пред хиляди зрители в голям полски град или на публично място (луксозен хотел) в Найроби, столицата на Кения. Терорът е публичен, защото цели да всява страх!“, пише още журналистът.

„Терорът е безпомощност! Смърт на терора! Не се страхувайте! Срещу терора да противопоставим разума!“, призовава той и споделя: „Респектиран съм от хората в Кения! От реакциите на публичните личности – политици, спортисти, професори, артисти… Категоричността, с която реагират на злото“.

15 души са убити след атака на ислямски терористи срещу луксозен хотелски и офис комплекс в кенийската столица Найроби, според двама полицейски източници от мястото, където все още се води сражение, съобщава AFP.

„Имаме 15 загинали сред, които има и чужденци. Ще получите повече подробности за всичко това и дори за националностите от нашите ръководители“, заяви полицейски източник пред AFP.

Втори източник потвърди броят на жертвите, но предупреди, че „има зони, които все още не са достъпни, но това е, което знаем досега“.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/