in

Грипна ваканция в пет общини в областта от утре

РЗИ вече е изпратила предписания за затваряне на училищата, заболеваемостта в региона е по-висока и това налага мярката, каза за „Нова Варна“ директора на здравната инспекция, д-р Дочка Михайлова

От утре поне до края на седмицата грипна ваканция ще има в пет общини във Варненска област. Затворени ще останат училищата в Аврен, Девня, Суворово, Долни Чифлик и Вълчи дол. В последната община ваканцията ще важи само за учениците от ОУ „Васил Левски“.

Частична грипна ваканция ще има и в община Белослав, където затворено ще остане училището в село Езерово, както и в община Дългопол, където тя ще изпразни ОУ „Кирил и Методий“.

РЗИ Варна вече е изпратила предписания за обявяването на ваканциите, каза за „Нова Варна“ директора на здравната инспекция д-р Дочка Михайлова.
Пприпомняме ви, че решението за община Варна ще бъде взето утре в 15 часа на заседание на Областния щаб за борба с грипа. Според специалисти обаче големият брой заболели деца във Варна водели ситуацията до въвеждането на временната мярка.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева